lauantai 23. helmikuuta 2013

Torsten ja aamuinen ratsastajan rääkkäys

Tänään oli Torstenin vuoro päästä aamuiselle lauantai rääkille.Nojoo, ei sentään, se meni pikemmin toisin päin, että Torsten rääkkäs mua! :D Kun tupsahdin talliin, aikani mietin kenet otan liikutukseen tälläkertaa, ja kun olin päätynyt Torsteniin, harjasin ja varustin sen.Orin vikurimaisesta katseesta tiesi heti, ettei tällä liikutuskerralla taida hyvä heilua, ei lainkaan..
Kun poitsu oli pukeissa niin lähdimme ulos.Aluksi verryttelimme reippaassa käynnissä, ja yritin miltei väkisin saada Torstenia hereille, mutta ei, ei se toiminut vasta kun alettiin ravaamaan, silloin ori heräsi kuin napin painalluksesta! Ravailtiin eka rennosti molemmat pitkät sivut, ja yritettiin tehtiin pääty-ympyröitä lyhyillä sivuilla pari kertaa molempiin suuntiin. Kun oltiin siinä muutama minuutti menty reippaasti mutta rennosti, annoin hetkeksi mahdollisuuden Torstenin levähtää pitkin ohjin, mutta se ilo ei kestänyt kauaa.

Siirryimme isolle ympyrälle työstämään ei niin rentoa ravia. Vähän pidätteitä siellä täällä, ja sitten taas enemmän eteen ratsastusta.Toi tehtävä oli selvästi Torstenin hermoille liikaa, sillä se protestoi tehtävää näin:
Sitä ei varmaan tarvitse selitelläkkään sen enempää..? Mutten antanut periksi, teimme vielä sujuvasti molempiin suuntiin parit ravitehtävät ympyrällä, sitten siirryttiin takaisin uralle pitkistä ohjista ja leppoisista välikäynneistä nautiskelemaan hetkeksi, ennen laukannoston vuoroa.
Joo-o... Aikamme siinä steppailtiin, juuri kun laukkaa piti nostaa niin jäällä meni ilmeisesti miljoonia moottorikelkkoja, jota Torstenin oli pakko "pelätä" ..Huoh..
Näin täällä laukataan.. Jessus.. Mutta kyllä se loppujen lopuksi onnistuikin suhteellisen hyvin, vaikka ori riemastuikin hiemahko liikaa puksuttamaan. :D
Näin. :) Kuvan laatu on 100% parasta mahdollista. (y) Sitten en jaksanut alkaa kokoajan pysähtelemään ja ottelemaan kuvia, joten veinpä kameran sisälle ja jatkoin Torstenin parissa, kera esteiden. Kasasin ihan pienen ristikon aluksi, ja kyllä huomasi ettei ori ollut hypännyt pitkään aikaan! Se eka steppasi esteelle, ja rymisti läpi korvat luimussa, sitten se puksuttaa tuhatta ja sataa ja hyppää metriä aikaisemmin, oli aika kauhistuttavaa yrittää pysyä selässä. Mutta kolmas kerta toden sanoi, sillä kerralla hypättiin hyvin, molemmista suunnista, joten päätin jättää onnistumiseen. Hypyt oli siis hypätty ja lähdimme pällistelemään maastoon.Menimme muutaman metrin pellon poikki tielle, jossa sitten laitettiin hanat auki töltäten! :) Loppu matka tehtiin pysähdyksiä ja hieman ravisiirtymisiä, kotipihalla annoin sitten pitkän ohjat ja loppukäynnit vielä.

2 kommenttia: