lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pitkäperjantai & pitkät treenit


Ratsastelin perjantaina aikas ahkerasti, pääosin Roopella.Aamusta hypättiin pieniä jumppasarjoja, ja yksittäisiä esteitä.Päivemmällä ahkeroitiin korkeemmilla esteillä, parhaimmillaan sarjat olivat noin. 60cm ja 70cm. Sarjan kolmantena esteenä oli kuvassa näkyvä trippeli, hehheh.Kyseinen este oli Roopen mielestä kauhean hurja, mutta hyvin yli päästiin monet kerrat. :)
Tossa tuo trippeli vielä, nostimme sen myöst pystyksi, eli tuon ristikko osan toisen puomin. Kuvasta saattaa huomata, että esteen jälkeen ei ollut kauheesti tilaa laskeutua, eli harjoiteltiin samalla tiukkojen mutkien tekemistä, ja niissä tuo poni on taituri! Lopputunnista tehtiin vielä laukanvaihtoja, ja hypättiin pientä muuria. Loppuverkattiin ravissa ja rennossa & letkeässä laukassa, siten että tehtiin lyhyille sivuille pääty ympyrät.

Neljän jälkeen iltapäivällä ratsastin vielä Tahvolla.Ori oli tosi kankee, ja laiska, ihan uutta tuosta ponista!
Verkkasimme siten huolellisesti, tiloissa jota oli vapaana kentällä, koska miltei joka paikassa oli esteitä. :D Sain naputtaa oikein raipalla, jotta Tahvo heräsi horroksestaan, sen verran laiskalla tuulella se oli, kai Tahvo luuli syövänsä sisällä päiväheiniänsä, kun pitkäperjantaikin oli.
Kun olin saanut Tahvon edes jotenkin vertyneeksi ja energiseksi, niin aloittelimme hyppäämistä tuollaisella pienehköllä (noin. 30cm) pystyllä, ja siitä jatkoimme pienelle, kolmen esteen sarjalle ensin ravissa, sitten laukassa.Sarjalla kielsi keskimmäisellä esteellä pariinkin otteeseen, melkein sain jo suutahtaa orille, jotta viitsisi nostaa koipiaan mitättömälle esteelle.
Ennen kuin aloin nostamaan puomeja, harjoittelin Tahvolla hieman laukanvaihtoja sekä vastalaukkaa, jotta ori innostuisi enemmän.Noh, innostuihan se hiemahko, mutta eikö se ole parempi, kuin ei ollenkaan?
Sarjan kolmas/ensimmäinen este, riippuen mistä suunnasta tullaan. Mutta kuvassa viimeinen este, ja kielto...
                                                                Laukkaa vanha koni!
Loppujen lopuksi Tahvollakin meni ihan hyvin, muttei niin hyvin mitä odotin, täytyy varmaan juoksuttaa ponia hieman, jotta taas saisi tahvomaisen intonsa takaisin.Kiitos kaikille uusille & vanhoille lukijoille, toivottavasti teitä tulee jatkossa lisää hyvää vauhtia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti