sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Hiljaiseloa ja ratsastelua

Anteeksi tämä hiljaiselo blogin puolella, oon ratsastellut kyllä ahkeraan, mutten kuvannut, enkä mielelläni tekisi kuvatontakaan postausta, pahoitteluni siis. Mutta nyt asiaan, ratsastelin lauantai iltana Hössöllä ja Skidillä, oli jo todella pimeää, enkä saanut kuvattua Skidillä menoa melki yhtään, ainakaan onnistuneesti.
Lauantai iltana ratsastin siis Hössöllä, oli tosi kylmä joten heitin sille alkulämppien ajaksi loimen niskaan, jonka kanssa pystyi kumminkin ratsastamaankin. Moottori lähti tällä pojalla hyvin käyntiin, ja siirryimme keskiympyrälle ravaamaan. Nostelimme laukkaa ynn muuta perujuttuja. Noin puolentunnin perushommista siirryimme hyppäämään paria estettä, jota hyppäsin sitten "ratana". Hössö alkoi tapansa mukaan höösäämään ja lisäämään vauhtia, tavallista siis. Ratsastin Hössöllä sen tunnin, ja tosiaan oli jo todella hämärää kun lähdin viemään Hössöä talliin, ja ottamaan Skidin..
Suomeksi sanottuna siis näin pimeetä. Tiiän, kuva on tärähtänyt ja otettu ulkovalossa, jotta saisi jotain selvää. En pystynyt tosiaan kuvaamaan ratsasteluita, koska ei meitä olisi nähnyt tossa pimeessä. :D
Skidillä kävin nopeesti askellajit läpi, ja jotain koulu juttujakin. Työstettiin enempi painolla ratsastamiseen, hyvää vaihtelua itselle että hepallekkin, tuntui sen 25 minuutin jälkeen että Skidi on taasen astetta herkempi ja kivempi ratsastaa.

Sunnuntai aamuna, no okei, noin.kymmeneltä lähdin ratsastamaan Tahvolla kentälle. Ihana auringonpaiste valaisi puolet kentästämme, ja pysyttelimme reilusti niillä kohdilla.
Käytiin nopsaa askellajit läpi, enempi tehtiin ravi- ja laukkatyöskentelyä. Rakensin kolmen esteen radan kentälle, ja hypättiin sitä sitten eri tekniikoilla ja eri järjestyksessä.
                                           Loppuverkoiksi lähdimme pienelle maastolenkille.
 Nostelimme ravia ja ihanan rytmikästä laukkaa, lujaa mennään, kuten aina. Välillä pieni laukka pyrähdys on paikallaan. :) Tultuamme takaisin kentälle heitin Tahvolle loimen niskaan, ja vein talliin.

Tarkotuksena on tänään vielä ratsastaa ainakin Lillillä ja Skidilläkin, kun tuolla on niin ihana ilma. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti