lauantai 19. tammikuuta 2013

10 lukijaa

Nyt on kymmenen lukijan saavutus suoritettu, sen kunniaksi väsäsin pienen talvitalli esittelyn. :)
Astukaamme talvitallin sisään! Tallissa on siis sähköt ja lämmitys, joten heppojen ei tarvitse palella.(Huomatkaa hevosmatto) Talvitallissa hevoset nojaavat tuollaista lautaa vasten, kumminkin jokaisella on oma karsinansa tuossakin.Itse toki haluasisin rakentaa kunnon karsinat talvitalliinkin, kuten tuolla alkuperäisessä ulkotallissakin, mutta tuonne niitä ei ole ainakaan vielä mahdollista tehdä.Hoitopaikkoja on kolme.

Jokaisella asukkaalla on oma boxinsa, jossa säilötään suojat, loimet, apu-ohjat, ynnämuut härpäkkeet, jotka eivät roiku naulakoissa.Jokaisella on myös oma riimunnaru, sekin löytyy boxista.
Tykkään tehdä hevosille kaiken näköisiä tarvikkeita, uusia loimia, korvahuppuja ynnämuuta, joten jokaisella on aika paljonkin tavaraa tuolla boxissa. :)

Tässä on kuva nyt vain orejen suitsista, toiselta puolelta löytyy tammojen.Monelta löytyy useita suitsia, sekä kuolaimia.Melkeimpä kaikissa suitsissa on kuolain vaihto mahdollisuus. (:

   Tässä näkyypi meidän harjakoria johon on asetettu pari ruusuketta.(Voitettu IRL-kilpailuista.)

Tuossa vielä kuva raippa telineestä, josta löytyy kaikki omistamani raipat, esteraipasta juoksutusraippaan.
Tässä olen kertonut perus asioita tästä sisä-/talvitallistamme ulkonäöllisesti, nyt on aika siirtyä siihen, miten täällä päin toimitaan keppipehvojen kanssa, asiallisesti ja huolellisesti vaiko sotkuisesti ja leikkimielisesti?

Täällä kohdellaan jokaista hevosta ja ponia asiallisesti,lempeästi ja rauhallisesti, ei hosuen.Pyritään kumminkin kohtelemaan näitä yhtä hyvin kuin oikeitakin hevosia, mutta ei kumminkaan niin että ne olisivat oikeita, eli tiedostan kyllä ja pidän näitä keppihevosina, ei, rakkaina keppihevosina.

                       Toiseksi, hoitaessa hevonen sidotaan aina kiinni riimunnarulla. :)
En ensinnäkään pidä tätä harrastusta leikkinä, vain siinä samaisena harrastuksena,kuten ratsastuskin, tämä on minulle vain joka päiväistä rutiinia.


Aina ennen ratsastusta hevoset hoidetaan, kuten ratsastuksen jälkeenkin.

Jokaisella hevosella on omat suitset, riimut ja muut varusteet.Kuvassa Muru, ja tietty tamman uudet meksikolaiset suitset, vaaleanpunaisella,nimikirjoitetulla otsapannalla. :)

 Kiitos teille ihanille lukijoille, toivotaan että We are champions-blogini saa lisääkin lukijoita!

2 kommenttia:

  1. luit sillon mun blogia , ni nyt mul
    Ei oo sitä enää mut mee tsekkaa tää uus keppariblogi ;)

    pullavat.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Noi kuvat on hienoja! Ootan innolla seuraavaa postausta! :)

    VastaaPoista