maanantai 1. huhtikuuta 2013

Tempon muutoksia ja laukanvaihtoja

Ratsastin tuossa kahden aikoihin Skidillä, kentällä ja aiheena oli lähinnä laukanvaihdot ja tempon muutokset.Aluksi verkattiin pitkinohjin käynnissä, kun ohjat oltiin otettu tuntumalla, Skidi alkoi heti hakemaan muotoa.Reippailtiin muodossa tovi, tehden voltteja, pysähdyksiä ja suunnanvaihdoksia.Poni oli kokoajan kuulolla, ja reipas, muksua! Alettiin pikkuhiljaa ravailla, ja teimme askeleen pidennyksiä ravissa.
Ehheh, ollaan liito-oravia. Tota raippaa ei kauheesti tarttenut tällä tunnilla käyttää, kun Skidi oli muutenkin tosi eteenpäin pyrkivällä, mutta miellyttämishaluisella tuulella. :)
Työstettiin reilusti myös laukkaa, etenkin lisättyä laukkaa.Se sujuikin Skidiltä mainiosti, ja muodossa tietty.
Kun oltiin jokasuuntaan tehty jonkinlaisia ravi- sekä laukkaharjotuksia, niin siirryimme seuraavaan tehtävään, eli pohkeenväistöön, ensin käynnissä sitten ravissa. Ja varauhtukaa siihen, että näytetään taasen liito-oravilta..
Balettia? Eiku me leikitään liito-oravia. Noi pohkeenväistöt menivät mielestäni painiosti, nosti sekä taivutti jalkojaan oikeasti, ja otti tehtävän tosissaan, on se hieno poni. Pohkeenväistöjen jälkeen harjoteltiin hieman lisää lisättyälaukkaa, joka sujuikin varsin lisätysti ja korkeasti.
Ennen loppukäyntejä himmailtiin vielä käynnissä ja muodossa. Skdi mulkoili muutaman kerran tuota mitättömän pientä vesilätäkköä, huhhuh. Ensin ollaan niin hienoja ja mennään monia kertoja kyseisen lätäkön ohitse, sitten lopputunnista pullura huomaa sen, ja kauhee draama päällä. "Onks mun iha pakko mennä tost,ku tossa on toi kauheen syvä ja iso vesilätäkkö?" Nämä orit.. joopa joo.
Loppuverkattiin tehden isot pääty-ympyrät, ravissa ja käynnissä vikaksi.Lopuksi Skidi saikin tyytyväisenä kävellä loppukäynnit pitkin ohjin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti